SVE PARALAŽE PORESKE UPRAVE

„Vlasnik ovih firmi Radisav Rodić izjavio je da ne poseduje finansijsku dokumentaciju, ali je tu dokumentaciju Poreska policija pronašla upravo u njegovom poslovnom prostoru. Poreska kontrola je dugo trajala, jer je namerno otezano sa dostavljanjem svakog dokumenta“, stoji u saopštenju Poreske uprave.
Povodom ovog saopštenja Poreske uprave, juče su se oglasili Radisav Rodić i poslovodstvo Kurira i Glasa. Oni su odgovorili na sve optužbe i tvrdnje poreznika:

1. Neistinito je da bilo ko odbija da inspektorima dostavi potrebnu dokumentaciju, već je istina da su u stručnim službama dnevno u proseku prisutne četiri ekipe sa 10 do 12 inspektora ili policajaca. Svi inspektori traže sve i odmah, a to je nemoguće.

2. Inspektori traže dokumentaciju iz perioda od 1990. do 1999. godine, a namerno previđaju činjenicu da je 2000. godine ta ista uprava za vreme Miloševića, bez našeg znanja, obila magacine u kojima se nalazila arhiva, zaplenila dokumentaciju i odnela je u nama nepoznatom pravcu! Ta dokumentacija nam do danas nije vraćena. Odneto je oko 40 velikih torbi, u proseku sa 16 do 18 registratora. To je oko 600 registratora. Podsećamo javnost da je to bila odmazda u vreme terora JUL-a zbog štampanja biltena DOS-a „Promene“. Uzgred, pitamo da li je zakonodavac predvideo da Poreska uprava ima pravo da nam traži dokumentaciju stariju od 10 i 15 godina?

3. Mračna je neistina Poreske uprave da su poreski inspektori tražili od Radisava Rodića nekakvu finansijsku dokumentaciju i da im Rodić nije dostavio zato što je ne poseduje, te da su je oni pronašli u prostorijama firme. To je notorna laž! Istina je da su poreski policajci samovoljno ušli u računovodstvo i oduzeli dokumentaciju bez znanja i uvida bilo kog ovlašćenog lica.

4. Javno pitamo Vladu Srbije, premijera i sve stranačke prvake Srbije, dokle će tolerisati ovakvu represiju?

(E. K.)

Tagovi

Povezani tekstovi