NUNS osudio pretnje Pirotskim novinama

Nezavisno udruženje novinara najoštrije osuđuje pretnje koje je funkcioner Srpske radikalne stranke uputio redakciji Pirotskih novina.


Direktor Pirotskih novina Dimitrije Vidanović zatražio je podršku NUNS-a ukazujući na „najnoviji slučaj političkog pritiska“. U pismu se navodi da je „predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke Bojan Ilić, koja je inače na vlasti u Pirotu, usmeno zapretio glavnom i odgovornom uredniku Pirotskih novina Bogoljubu Najdanoviću krivičnom prijavom ukoliko još jednom bude pisao o zaposlenju njegove supruge u pirotskom vrtiću, koje je ona dobila neposredno nakon što je SRS ušla u vladajuću koaliciju“. Ovu pretnju uredniku Pirotskih novina funkcioner SRS je izrekao u petak 17. decembra, po završetku sednice Skupštine opštine na kojoj je usvojen gradski budžet.


NUNS je saglasan sa ocenom redakcije Pirotskih novina da Ilićeva pretnja predstavlja pokušaj zastrašivanja medija jer predsednik OO SRS nikada nije demantovao napise o zapošljenju njegove supruge i njegovih partijskih kolega.


 


Sekretarijat NUNS-a


U Beogradu 21. decembra 2010.

Tagovi

Povezani tekstovi