Umesto na tajkune, udarili na slobodnu štampu

Vidimo šta su sve počinili za vreme svojih mandata, počev od spektakularnog ulaska sa dugim cevima u zgradu Narodne banke, pa preko zatvaranja pet velikih banaka, šikaniranja zaposlenih do očajnog vođenja privrede i najava da će još 45.000 radnika ove godine biti otpušteno… Ali, tu nije kraj.


Javlja nam se vizija u obliku šifrovanih spasitelja. Oni će narodu dati i hleba, pored igara koje sprovode po nalogu svojih poslodavaca. Ministar obećava kredite za samozapošljavanje u iznosu od pet do dvadeset hiljada evra. Kako samo jadno zvuči ovakvo „podilaženje u marketingu“ i demagogija. Ako su ti krediti toliko dobri, zašto ih „gospoda šifrovani“ i oni koji ih svesrdno podržavaju, ne uzmu.


Zašto iskaljujete bes i svoju moć, beskrupuloznom zloupotrebom funkcija prema onima koji pošteno žele da se bave svojim poslom. Oni koji su nam svih ovih godina prodavali mrak, s mašnicom i tašnicom, oni koji su nam prodavali benzin i dizel sada preko svojih savetnika preko Sejšela dobijaju pare za kupovinu velelepnih stanova.


Umesto da vaša finansijska policija opseda tajkune i tajkunčiće koji za „siću“ od ne znam koliko evra kupuju srpska preduzeća i od njih traži dokaze kako su uspeli da naprave pare vaša finansijska policija opseda nezavisnu štampu.


Blizu su, a tako daleko izbori, gospodo šifrovani. Upropastite svojom politikom još više srpske privrede, požurite i prodajte što više ono zdravog što je još preostalo u ovoj našoj lepoj, bogatoj i napaćenoj zemlji, ali… srpski opanak je žilava i neuništiva kategorija.

Ivan Mićić, Subotica

Tagovi

Povezani tekstovi