Neko iz Vlade mora u zatvor

BEOGRAD – Manojlo Vukotić, direktor kompanije „Novosti“, izneo je brojne optužbe na račun Slobodana Orlića, direktora Direkcije za informisanje državne zajednice.


 Radite li, kao što Vukotić tvrdi, na tome da se Večernje novosti rasprodaju u bescenje?


-To je potpuno besmisleno. Savet ministara samo donosi odluku da se nešto prodaje. Sva ostala procedura prenosi se na organe države članice u kojoj se nalazi sedište kompanije. Znači, cela je procedura sprovođenja prodaje državnog kapitala u Večernjim novostima, koji iznosi 30 odsto, na Agenciji za privatizaciju i Komisiji za hartije od vrednosti. One su pod ingerencijom Vlade Republike Srbije.


 Imate li, možda, neki uticaj na Agenciju i Komisiju?


 – Naravno da nemam. Moj uticaj i uticaj SDP na te institucije ravan je nuli.


Zašto vas onda optužuju?


– To bih i ja voleo da znam. Procedura prodaje akcija mora da bude javna i to je ono što smeta Manojlu Vukotiću i pojedincima u vladi. Oni žele da zadrže svoj uticaj u „Novostima“ i da akcije prodaju nekom svom domaćem tajkunu. Insistiram na javnoj proceduri, kako se ne bi dogodilo da se „Novosti“ prodaju kao i „Knjaz Miloš“.


Kakva je sličnost?


– Sličnost je u tome što je prodaja „Knjaza Miloša“ sprovedena pod krajnje sumnjivim okolnostima. Zbog noćnih sastančenja vlade, privatnih poseta i sličnih sumnjivih aktivnosti pojedinaca u vladi, akcije „Knjaza Miloša“ su značajno pale. Zbog toga će neko iz vlade kad-tad morati da ide u zatvor. Sada slična prodaja pokušava da se sprovede i u „Novostima“.


V.Đ.

Tagovi

Povezani tekstovi