Oduzeli mu stvari, ali ne i dostojanstvo

Jagodina-Sudski izvrišitelji  juče su po izvršnoj presudi novinaru JIP „Novi put“ iz Jagodine Relji Milanoviću oduzeli televizor, sto grejalicu i ventilator. Reč je samo o delu  namirenja presude, jer je Milanović presudom Okružnog suda u Jagodini kažnjen novčano 250.000 dinara zbog uvrede, nanošenje duševne boli, povrede ugleda časti bivšem direktoru „Jagodinske pivare“ Jovanu Stojanovu. U momentu zaplene stvari iz domaćinstava novčana kazna sa kamatom dostigla je 320.000 dinara.


-Osećam se posramljeno što za trideset godina bavljenja novinarstvom nisam uspeo da steknem više od onog što su mi oduzeli. To je imovinska slika o opštem standardu svih kolega koji rade u lokalnim medijima. mogu da im oduzmu stvari, ali ne mogu da im oduzmu ime, međunarodne i domaće nagrade, kao i društvena priznanja koja sam stekao svojim pisanjem i radio novinarstvom-rekao je Relja Milanović.


Kaznu od 250.000 dinara za pisanje novinara je rekordna u Srbiji. Milanović je pisao o lišavanju slobode Stojanovića za vreme akcije „Sablja“. Sud ga je oslobodio za krivično delo klevete, ali je po privatnoj tužbi Stojanovića u drugostepenom postupku u maju prošle godine novčano kažnjen. Republičko ministarstvo pravde je 14. marta ove godine utvrdilo da je Stojanović neosnovano bio u pritvoru i ponudio mu odštetu od 111.000 dinara na ime nematerijalne štete.


I.I.

Tagovi

Povezani tekstovi