Kuda ide najstariji list

On je u tekstu u jučerašnjoj „Politici“ naveo da bi „želeo da veruje da se radi o nespretnoj formulaciji dobrih namera, kao i da se pri pomenu „naše glave“ ne misli na glavu vlasti.


„Iz čije se to tuđe glave do sada („Politika“) prelamala? Koje to evropske standarde poslednjih godina nije poštovala i kada je zanemarivala činjenicu da je „njeno tržište narod koji živi na ovoj teritoriji“, postavlja pitanje Mišić. On je ocenio da se Kusturičina izjava može shvatiti i kao lični stva poznatog režisera, ali i kao poruka novog Upravnog odbora preduzeća, čija je osnovna delatnost danas štamparska i upravljanje nekretninama. Udruženje akcionara „Politike“ a.d. najavilo je juče da će tražiti smenu glavnog i odgovornog urednika „Politike“ Milana Mišića, kako bi se „zaustavila dalja proizvodnja gubitaka“ lista, čiji je dnevni tiraž 80.000 primeraka, 20.000 ispod granice rentabilnosti.


Udruženje akcionara saopštilo je da svaki pokušaj da se smana Mišića prikaže kao napad na nezavisnost medija „pukipokušaj da se zadrže lične pozicije i pozicije zakulisnih uticaja na uređivačku politiku“.


„Ukazujemo da se brze i korenite promene od najvećeg značaja za početak ozdravljenja „Politike“, i kao preduzeća, i najstarije izdavačke kuće na Balkanu“, stoji u saopštenju. Preduzeće „Politika“ a.d. je 50 suvlasnik preduzeća „Politika novine i magazin“, a ostalih 50 odsto su u posedu nemačkog VAC-a (WAZ), koji pored „Politike“ izdaje i dnevni list „Sportski žurnal“ i još desetak magazina („Zabavnik“, „Ilustrovana politika“, „Bazar“ i drugi).

Tagovi

Povezani tekstovi