Zastupanje članova NUNS-a na sudu

Odgovarajući na potrebe svog članstva Nezavisno udruženje novinara Srbije je, uz podršku donatorskih organizacija poput Civil Rights Defenders IREX/USAID od 2009 godine pružalo pravne savete svojim članovima.  Uslugu dobijanja besplatnog pravnog saveta, pružanih preko telefona, u tom periodu iskoristilo je više od 500 članova. Tokom razgovora sa njima, i na osnovu rezultata istraživanja tržišta članstva i trenutne situacije u profesiji NUNS je odlučio da uslugu pravnog savetovanja i zastupanja na sudu uvrsti u svoj Poslovni plan kao jednu od najvažnijih usluga članstvu.

Tokom druge polovine 2010. godine NUNS je sproveo serijal razgovora sa kolegama iz esnafskih organizacija u regionu, donatorima i stručnjacima što je rezultiralo razvojem novog modela pravne pomoći.

U saradnji sa donatorima Civil Rights Defenders Media Legal Defence Intitiative (MLDI) Udruženje  je sklopilo ugovor o saradnji sa advokatskom kancelarijom Živković Samradžić kojim se obezbedjuje pravna podrška Sekretarijatu i članovima Udruženja.

Saradnja sa renomiranom advokatskom kancelarijom obuhvata pravno zastupanje članova NUNS-a u sudskim procesima i davanje besplatnih pravnih saveta.

Pored saradnje sa advokatskom kancelarijom Živković Samradžić, u okviru ovog projekta fokus je stavljen i na davanje saveta u vezi sa etičkim dilemama u novinarstvu.  Na pitanja članstva odgovaraće Tamara Skrozza, novinarka i ko-autorka publikacije Kodeks novinara Srbije – uputstva i smernice.  Tamara je takodje i predavačica kursa Etika u medijima.

Za više informacija o ovim uslugama posetite ove strane:

Pravno zastupanje članova NUNS-a na sudu

Pravni saveti za članstvo NUNS-a

Saveti vezani za etičke dileme medijskih profesionalaca
Realizaciju projekta besplatne pravne pomoći podržale su organzacije Civil Rights Defenders i Media Legal Defence Initiative.


Tagovi

Povezani tekstovi