NUNS: Apsurdi G17 Plus

-Bez želje i volje da nadugačko i naširoko objašnjavamo odluke organa NUNS-a, jer se radi o samosvojnom telu našeg udruženja čiji su članovi pokazali da su spremni da svoju ulogu obavljaju na maksimalno angažovan i profesionalan način, imamo obavezu prema javnosti da ukažemo da ocenom da „očekivano“ nije dobila pravdu pred Sudom časti NUNS, G17 jasno i nedvosmisleno kazuje da pravdom smatra samo odluku u svoju korist-drago nam je da takvom shvatanju pravde Sud časti nije udovoljio-naglašava Udruženje.


U pismu se ističe  da „navodi G17 da su na sednici Suda časti predstavnici Kurira pretili i vređali predsednicu Suda časti Nadeždu Gaće i predsednika NUNS Nebojšu Bugarinovića, apsolutno nisu tačni“.


-Rasprave jeste bilo, različitih mišljenja takođe, ali ne i vređanja i pretnji što se može videti  i u zapisniku sa sednice održane 20. juna. Epiteti da je „preplašeni Sud“ doneo odluku kakvu je doneo, čist su apsurd što je očigledno samo ako se pogleda sastav Suda časti NUNS koji čine novinari koji su devedesetih dokazali da na njihovu objektivnost ne mogu uticati ni mnogo veći i izvesniji pritisci-navodi se u pismu NUNS.

Tagovi

Povezani tekstovi