“DOBERMAN“ BRANI UREDNIKA

Ulazak nisu dozvolili radnici privatne agencije za pružanje usluga obezbeđenja „Doberman“ iz Valjeva, koje je angažovao novi direktor i glavni i odgovorni urednik.
U saopštenju za javnost zaposlenih u „Napredu“ stoji da im je patrola policije, koja je došla na njihov zahtev, saopštila da u redakciju mogu da uđu samo sa sudskim nalogom. O svemu je juče zapisnik sačinila inspekcija rada. Zaposleni su o potezu novog čelnog čoveka „Napreda“ obavestili formalnog osnivača, Skupštinu opštine Valjevo, ali nikakve reakcije nije bilo, stoji u saopštenju.
– Pripadnici agencije „Doberman“ rekli su nam da je novi direktor naredio da nam ne dozvole pristup u redakciju i da će tako biti ubuduće, svake nedelje od utorka do četvrtka, kada se pravi novi broj lista. Na taj način direktor nas je sprečio da u toku štrajka boravimo u radnim prostorijama, kako je propisano zakonom – kaže Radenka Filipović, predsednik Štrajkačkog odbora. – Uz to, činjenica je da je patrola policije ustanovila da je vlasnik agencije „Doberman“, Dejan Ivanković, protiv koga se vodi krivični postupak za pokušaj ubistva u Valjevu pre dve godine.
U međuvremenu, juče je Radenka Filipović, predsednik Štrajkačkog odbora pozvana na sastanak koji organizuje Miroslav Vuković, predsednik Skupštine opštine Valjevo, na kojem bi trebalo da počnu pregovori sa osnivačem i direktorom,
Sastanak bi, prema pozivu, trebalo da počne danas.
– Angažovanjem telohranitelja novi direktor prosto srlja, izgubio je kompas, a sve njegove nezakonite postupke zvanično evidentiramo i protiv njega ćemo podneti prekršajne i krivične prijave. Zahtevaćemo da pregovorima u Skupštini opštine Valjevo prisustvuje kompletan Štrajkački odbor i inspekcija rada.

Tagovi

Povezani tekstovi