Kruševljani vrlo zainteresovani za rad lokalne administracije

Ukupno 358 građana posetilo je naš štand i biralio teme koje su NUNS i nedeljnik „Grad“ predložili, a u vezi sa transparentnosti rada lokalne samouprave. Građani su imali prilike da pored predloženih dopišu i neku novu temu za koju smatraju da je relevantna za istraživanje, tako da je veliki broj njih u subotu predložio da se istraži zašto grejna sezona nije počela u svim delovima grada na vreme (15. oktobra) kada je i najavljeno. Naime, veliki broj njih ujutru se probudio u hladnom stanu i smatrali su je to dobar razlog za istraživanje rada gradske toplane.

Pored građana Kruševca našoj akciji odazvale su se i tri lokalne organizacije civilnog društva: „Edukativni centar“, Udruženje žena „Peščanik“ i udruženje „Korak napred“. Njihovi predstavnici takođe su birali teme za istraživanje koje će nedeljnik „Grad“ sprovesti u narednih šest meseci.

Konačni rezultati biće objavljeni krajem oktobra, nakon obilaska preostala dva grada u kojima NUNS sprovodi istu akciju u saradnji sa lokalnim glasilima u Čačku i Nišu.


Tagovi

Povezani tekstovi