Poslednji vikend za glasanje u okviru akcije „Imam pravo da znam kako trošite moj novac“ u Nišu

U okviru projekta „Veća transparentnost lokalnih samouprava – pravo građana, obaveza države“ NUNS u saradnji sa informativnim portalom „Južne vesti“ ponudiće građanima Niša da izaberu teme koje će novinari ovog medija istraživati i tekstove objavljivati na svom sajtu. Ponuđene teme na glasačkom listiću nominovali su novinari „Južnih vesti“ uz konsultaciju sa predstavniima nevladinog sektora u ovom gradu.

 

Predložene teme su:

  • Istraživanje rada javnih preduzeća – javne nabavke i krediti
  • Manipulacija u izgradnji i rekonstrukciji opštinskih ulica i puteva
  • Rekonstrukcija hale „Čair“: uvećanje troškova sa 2,5 na 8 miliona evra
  • Finansiranje udruženja građana i sportskih organizacija iz gradskog budžeta
  • Plan javnih nabavki Grada
  • Finansiranje medija iz gradskog budžeta

Građani će moći i sami da predlože temu za koju smatraju da je od značaja i o kojoj bi javnost morala više da zna.

Glavni događaj planiran je za subotu, 29. oktobra, u periodu od 10 do 16 sati, a štand će biti otvoren i u petak 28. oktobra od 15 – 18h u Obrenovićevoj ulici u Nišu.

Ovu akciju do sada smo uspešno sproveli u Kikindi, Kruševcu i Čačku  te se nadamo da će jednako dobro biti prihvaćena i u drugom po redu centru u Srbiji.

Ovaj projekat sprovodi se u programu Podrške civilnom društvu Delegacije Evropske unije u Srbiji. Cilj projekta je povećanje učešća građana u društveno-ekonomskom razvoju lokalnih samouprava i unapređenju rada lokalnih organizacija civilnog društva kroz obezbeđivanje veće transparentnosti rada lokalne javne administracije.

Tagovi

Povezani tekstovi