Novi trening program NUNS-a i UNDP-a

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva novinarke i novinare iz cele Srbije da se prijave za trodnevni trening program Istraživačkog novinarstva sa temomIstraživačko novinarstvo i javne finansije koji će biti održan od srede,  30. novembra do petka,  2. decembra 2011. u Beogradu.

Tema treninga je primena domaćih i međunarodnih iskustava i znanja o korupciji, njenom prepoznavanju, dolaženju do dokaza i korišćenju materijala u procesu novinarskog istraživanja. Treneri su specijalizovani za istraživačko novinarstvo i fenomen korupcije. Gospodin Rodoljub Šabić će govoriti o praktičnim aspektima primene Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja.

Korupcija je jedan od najvećih problema Srbije, ali je njeno dokazivanje u novinarskom radu teško i neizvesno. Iskoristite znanje o korupciji da povećate svoje šanse da je prepoznate, dokažete i izložite javnom mnjenju.

Treneri na programu su:

·  Rodoljub Šabić, Poverenik za Informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

·  Zlata Đorđević, Zamenica glavnog i odgovornog urednika agencije Beta

·  Bojana Medenica, Transparentnost Srbija

·  Saša Leković, direktor Centra za istraživačko novinarstvo Zagreb

Učešće, putovanje i smeštaj za 15 polaznika pokriva organizator.  Prijavni dokument je radna biografija polaznika koja se šalje na: [email protected].

 Poslednji dan za slanje prijava je petak,  24. novembar do 12 časova.

 Trening  će biti održan u prostorijama NUNS-a, Resavska 28 .

 Trening finansira United Nations Development Programe (UNDP), u sklopu svog projekta Accountability Mechanism in Public Finance (Mehanizam odgovornosti u javnim finansijama).

Tagovi

Povezani tekstovi