NUNS osusudio napad na novinarku TV „As“


 


NUNS izražava zaprepašćenje nasilničkim ponašanjem državnog funkcionera prema novinarki koja je samo radila svoj posao izveštavajući sa javnog skupa. Zaprepašćuje i činjenica da Dragi Damnjanović, iako zna da je incident snimljen kamerom, tvrdi da novinarku nije “ni mrko pogledao a kamoli vređao i fizički napao”.


 


NUNS očekuje da policija, kojoj je napad uredno prijavljen, kod nadležnog tužilaštva pokrene odgovarajući postupak protiv napadača. Takođe, očekujemo da povodom napada reaguje Skupština opštine Žagubica, kao i rukovodstva stranke G17 plus čiji je Damnjanović član.


 


Predsednik opštine Žagubica Dragi Damnjanović nasrnuo je na izveštača televizije „As“ Aleksandru Đorđević u petak 9. marta, oko 19 časova. Incident se dogodio u selju Krupaja, na javnom zboru građana. Dragi Damnjanović je uvredljivim tonom pitao novinarku zašto je tu i ko joj je dao dozvolu da snima. Nakon njenog odgovora da je na radnom zadatku, Damnjanović je opsovao i više puta udario u kameru, koja je od siline udarca novinarku udarila u glavu . Na žalost, niko od prisutnih nije pokušao da zaštiti mladu novinarku već su se otvoreno stavili na stranu opštinskog funkcionera.


 


 


Sekretarijat NUNS-a


U Beogradu 12.03.2012.

Tagovi

Povezani tekstovi