Darko Ribnikar: Odluka o mojoj smeni nije konačna

Na pitanje kako će odreagovati ako procedura oko njegovog smenjivanja ne bude ispoštovana Ribnikar je odgovorio da to onda neće biti njegova odgovornost, već odgovornost Upravnog odbora Politika novine i magazini. Ističući da je Upravni odbor napravljen po paritetu pola-pola, jer polovina mandata pripada nemačkom partneru VAC, a pola Politici a.d. Ribnikar je naglasio da postupak njegovog smenjivanja ima i dobru stranu.

-To što je mene smenio Upravni odbor Politike a.d dokazuje vrlo jasno da Politika nije prodata Nemcima, kao što neki zlonamerni ljudi tvrde – rekao je on.

Inače, potpredsednik Fonda Ljiljana Ribnikar i predsednik Privredne komore Srbije Slobodan Milosavljević juče su potpisali Protokol o poslovnoj saradnji ovih institucija.

– Nije reč samo o sporazumu dve institucije, već i privrede Srbije i Fonda. Privreda Srbije posle teških godina vapi za informacijama koje su najznačajniji resurs 21. veka. Ko nađe načina da iskoristi njenu vrednost u velikoj je prednosti – rekao je Milosavljević.

On je istakao da će poslovno-tehnička saradnja biti realizovana „u oblasti informisanja i emitovanja informacija od obostranog interesa, izdavaštva i publicistike, marketinga, promocija ali i organizovanja panel diskusija, tribina i okruglih stolova, što će sve na kraju rezultirati zajedničkim izdanjima Politike i Privredne komore Srbije.

M. S. J.

Tagovi

Povezani tekstovi