Tradicionalno novinarsko takmičenje kompanije Siemens

siemens-logo

[box align=’box-left’ id=’315′]

Kompanija Siemens i ove godine poziva novinare da učestvuju na takmičenju za Siemens novinarsku nagradu, slanjem autorskih radova na temu “Korak ispred vremena – inovacije koje su promenile svet”.

Siemens, kao lider na polju pronalazaka bez kojih je nemoguće zamisliti savremenu civilizaciju, organizuje novinarsko takmičenje već treću godinu za redom, u želji da afirmiše medijsko izveštavanje koje skreće pažnju na inovacije u oblasti energetike, medicine, industrije i zelenih tehnologija.

Pravo učešća na takmičenju imaju svi novinari čiji su autorski radovi na ove teme objavljeni u periodu od 1. marta do 1. septembra 2012. godine. U konkurenciju ravnopravno ulaze i tekstovi u štampanim medijima, prilozi agencijskih novinara, kao i prilozi objavljeni u elektronskim medijima.

Šestočlani žiri, sastavljen od predstavnika Siemens d.o.o. Beograd, profesora sa Elektrotehničkog fakulteta Beogradskog univerziteta i strukovnih novinara sredinom oktobra proglasiće tri najbolja rada, a pobednici će, pored plakete, biti nagrađeni i zajedničkim putovanjem u London.

“U godini u kojoj Siemens obeležava 125 godina prisustva u Srbiji, želimo da skrenemo pažnju ne samo na genijalne patente koji su nastali u prošlosti, a bez kojih danas ne možemo da zamislimo svakodnevicu, već i na sve izume koji su u ovom trenutku možda tek u povoju, ali će nam svakako izmeniti budućnost nabolje. Tu, pre svega, mislim na zelene tehnologije i pronalaske kojima se ostvaruje veći stepen energetske efikasnosti, jer je upravo Siemens lider u ovim oblastima”, kaže Tihomir Rajlić, generalni direktor Siemens d.o.o. Beograd.

Novinarski radovi mogu se slati na adresu Siemens d.o.o. Beograd, Omladinskih brigada 21, 11070 Beograd ili putem online prijave na http://www.siemens.rs/novinarska-nagrada/prijava.

Više informacija o takmičenju nalazi se na veb adresi www.siemens.rs/novinarska-nagrada.

Siemens AG je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, i sa 360.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu. Siemens je u proteklih 160 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža u preko 190 zemalja. Svoju široku paletu visoko-tehnoloških proizvoda i usluga kompanija Siemens integriše u rešenja u oblasti energetike, industrije, saobraćaja i medicine. Više informacija o kompaniji možete pronaći na www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 800 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća, a tradicionalno najveći obim posla odvija se u oblastima industrije, energetike, medicinske opreme, saobraćaja i sigurnosnih sistema. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs

Tagovi

Povezani tekstovi