U petak prezentacija izveštaja o medijskim slobodama u Srbiji

eu-1

[box align=’box-left’ id=’316′]

Ovaj izveštaj je zasnovan na 27 Indikatora za procenu medijskih sloboda u zemljama članicama Saveta Evrope čiji je Parlament 2008. godine doneo preporuku da svaka zemlja jednom godišnje podnosi takav izveštaj radi praćenja stepena medijskih sloboda u njoj.

U skladu sa ovom preporukom, i nameri da podstaknu Skupštinu Republike Srbije da je poštuje, organizacija Civil Rights Defenders okupila je profesionalna udruženja ANEM, NUNS, NDNV i Lokal pres, koja su zajedničkim naporima proizvela prvi celovit izveštaj o medijskim slobodama u Srbiji za 2011. godinu.

Izveštaj se zasniva na pravnoj i komunikološkoj analizi podataka o zakonskom, političkom, ekonomskom i profesionalnom okruženju medijskog funkcionisanja. Na prezentaciji će govoriti:

Jovanka Matić, koordinator istraživanja
Slobodan Kremenjak, advokat ANEM-a
Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a
Saša Mirković, predsednik ANEM-a
Dejan Miladinović, predsednik Local Press-a
Dinko Gruhonjić, predsednik NDNV-a
Moderator diskusije će biti Dejan Kožul.

Nakon prezentacije izveštaja cilj je da uz diskusiju dođemo do preporuka i sugestija za povećanje stepena medijskih sloboda. Više informacija o istraživanju i rezultatima nalazi se u prilogu.

Nažalost, organizator nije u mogućnosti da snosi troškove puta za goste van Beograda.

Molimo Vas da potvrdite svoje učešće do srede 16. maja na e-mail adresu [email protected] ili na telefone 011/32 25 852, 011/ 30 380384

Za više informacija kontaktirajte Dejana Kožula na telefon 0668822004 ili emailom na [email protected]

 

<!—->

<!—->

Tagovi

Povezani tekstovi