Kako izveštavati o nasilju u porodici

nasilje

[box align=’box-left’ id=’374′]

Poštovani,

Pozivamo Vas , na trening o izveštavanju o nasilju u porodici koji će za udenike, urednice, novinare i novinarke biti organizovan  od 7-9. juna u Country Clubu Hotela „Babe“, nedaleko od Beograda.

„Projekat Borba protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasilja Uprave za rodnu ravnopravnost Ministarstva rada i socijalne politike u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške, objavio je Priručnik za medijsko izveštavanje o nasilju u porodici i nasilju nad ženama. Priručnik je deo projektnih aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o neprihvatljivosti seksualnog i rodno zasnovanog nasilja.

Izveštavanje o nasilju u porodici zahteva poseban pristup i odnos novinara i novinarki prema temi, jer neprofesionalno urađen novinarski prilog može uvećati štetu načinjenu žrtvi nasilja. Nadamo se da će ova publikacija unaprediti našu novinarsku praksu u ovoj oblasti i biti korisna alatka novinarima i novinarkama, kao i svima onima koji se bave izveštavanjem javnosti ili odlučuju o načinu na koji se prenose informacije.

Molimo vas, potvrdite što ranije svoje učešće da bismo na vreme imali kompletan spisak.

Trening je besplatan, obezbeđen je prevoz, smeštaj i hrana.
Agenda treninga uskoro.
Rok za prijavu je 25. maj.

Tamara Petrović
Koordinatorka
„Borba protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasilja“
Ministarstvo rada i socijalne politike/UNDP
Koče Kapetana 35, Beograd
Tel/Fax (+381) 11 3860672, 2422684, 063 359 969

Tagovi

Povezani tekstovi