Hrvati ljuti na Glas javnosti

Novinar Večernjeg lista navodi da je srpska javnost poslednjih dana bombardovana informacijama da operacija „Oluja“ predstavlja najveći progon jednog naroda posle Drugog svetskog rata. Hrvatski kolega, međutim, tvrdi da je „Oluja“, zapravo, „legitimna vojna akcija u kojoj je legalna vlast jedne zemlje uspostavljala kontrolu nad svojom teritorijom i omogućila povratak prognanih Hrvata i drugih nesrba“.

Osim podrobne analize operacije „Oluja“, na Internet stranicama Večernjeg lista juče su se mogli videti i komentari mnogih hrvatskih građana o „Oluji“, ali i pisanja Glasa javnosti.

Tako je naš list nazvan „Glas banditske javnosti“, a ceo tekst posvećen „Oluji“ okarakterisan je kao niz izmišljotina i gluposti u koje niko normalan u Hrvatskoj više ne veruje. Srbi su nazivani glupacima i neradnicima koji su navikli da žive na račun drugih, a bilo je i onih koji smatraju da se Hrvatska ne može osloboditi kompleksa Srbije, jer se svakodnevno u medijima bar jednom pomene Srbija ili Srbi.

– Viza, misliš isto što Šiptarima treba viza za ulazak u Dečane ili Gračanicu. Jadnici, sve ste popušili! – kratko je prokomentarisao neko ko se potpisao kao Anđelko. A oni na malom manjem civilizacijskom nivou, ovako su videli stradanja u „Oluji“:

– Elvis je još živ i živi zajedno sa Ratkom i Radovanom, poslednji put viđen na saboru trubača kako svira ku…
Oni kojima je dosta ubijanja i ratova komentarisali su da „balkanski lonac opet vri“ i da bi opet moglo doći do gužve, dok su drugi komentarisali „da Srbima nikada ne treba verovati i da srpske vlasti i dalje nisu digle ruke od projekta velike Srbije“.

– Ma ovi Srbići, osim što su kukavice i plašljivci, još nas i nasmijavaju. Kakav Z-4! Imali ste priliku i popušili. Ni poraz ne znate dostojanstveno priznati i odtrpiti. Znam da je teško pošto ste se busali u prsa da ste ratnički narod. Sada vas Hrvatine prikazale cijelom svetu kakve ste kukavice. Kao da sam udario kukavno pseto, pa sada podvijenog repa laje na mene sa sigurne udaljenosti – jedan je od najupečatljivijih komentara.

Zanimljivo je da među mnogobrojnim izlivima mržnje nema nijednog komentara koji je osudio ubijanja sa obe strane ili bar poželeo da se operacije, akcije, ratovi i druga stradanja više nikada ne ponove.

O. N. S.

Tagovi

Povezani tekstovi