Tribina “Uloga Saveta za štampu na medijskoj sceni Srbije”

novine-1

[box align=’box-left’ id=’586′]

Savet za štampu će predstaviti generalna sekretarka Saveta Gordana Novaković, predsednik NUNS-a Vukašin Obradović, predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović, predsednik UO Asocijacije medija Veselin Simonović, predsednik UO Lokal presa Dejan Miladinović i član Komisije za žalbe Saveta za štampu Zoran Ivošević.

Do danas, Savetu za štampu dobrovoljno je pristupilo 90 odsto štampanih medija u Srbiji. Aktuelni članovi Saveta za štampu su gotovo svi dnevni listovi u Srbiji, kao i 50-ak najznačajnijih nedeljnih i mesečnih novina.  Savetu za štampu su, takođe, počeli da pristupaju i onlajn mediji.

Ovom tribinom završava se prezentacija Saveta za štampu koji je praktično počeo s radom u septembru 2011. godine. Tribine “Uloga Saveta za štampu na medijskoj sceni Srbije” organizovane su u više od trideset gradova širom Srbije (Kragujevac, Niš, Vranje, Novi Sad, Zrenjanin, Valjevo, Kikinda, Sremska Mitrovica, Novi Pazar, Bor, Jagodina, Vršac, Čačak, Prijepolje, Smederevo, Priboj, Požarevac,  Kraljevo, Gornji Milanovac, Šabac, Užice, Loznica, Aranđelovac, Pirot, Leskovac, Kruševac, Kladovo, Bečej, Odžaci, Sombor, Subotica…).

Projekat prezentacije i rad Saveta za štampu u prvoj godini finansijski je pomogla Vlada Norveške. Na tribini će biti predstavljen i pravni vodič za novinare „U pravu si!“

 

Tagovi

Povezani tekstovi