Nagradni konkurs za TV Festival Press vitez

press-vitez

[box align=’box-center’ id=’914′]

TV Festival Press vitez 2012. raspisuje novi konkurs za medijske autore. Rok za dostavljenje radova je 21. septembar  u podne, a uz svaki rad plaća se kotizacija u iznosu od 1200 dinara. Konkurs je organizovan po principu jedan rad – jedna kotizacija, a obuhvaćeni su novinar, snimatelj i montažer. Uz dostavljeni rad neophodno je priložiti i uplatnicu. Instrukcije za uplatu kotizacije i prijavni formular možete pronaći na imejl adresi [email protected].

Kotizacija za učesnike sa prostora bivše Jugoslavije iznosi 15 evra po prijavljenom radu. Instrukcije za uplatu mogu se, takođe, pronaći na istoj adresi [email protected].

Neophodno je da svaki paket sadrži snimak snimak minijature na CD u DVD format u tri primerka. Ukoliko autor šalje više minijatura, poželjno je da budu na posebnom nosaču, dakle jedan CD – jedna minijatura. Tema je slobodna, konkurs je otvoren za nacionalne i lokalne televizije, kao i samostalne autore. Festival Press vitez, takođe, je predvideo i kategoriju za internacionlne autore.

Istovremeno, žiri moli autore da radove pošalju što ranije kako bi svakom ostvarenju bila posvećena puna pažnja. Žiri će biti sastvaljen od 15 profesionalaca koji će radove ocenjivati pisanim izjavama.

Kao zasebna akcija biće sproveden i Press vitez monitoring u kojem se biraju TV lica godine. Molimo Vas da pažljivo pročitate sekciju Propozicije na sajtu www.tv-festival.org.

I ovoga puta, za sve dobitnike nagrada, obezbeđene su novčane nagrade i grafike poznatog vojvođanskog slikara Save Stojkova. Festival, takođe, može razmotriti finansiranje boravka.

Ove godine naša deviza je SEDAM GODINA PRAVOG FESTIVALA.

Naši tradicionalni pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje.

Festival Press vitez organizuju Društvo srpsko-američkog prijateljstva i Udruženje novinara Vojvodine (UNV). Obe organizacije su iz Zrenjanina. Festival se održava u Novom Sadu i Beogradu.

Olimpijada TV novinarstva je počela, neka pobede najbolji!

Tagovi

Povezani tekstovi