Vlada danas raspravlja o Velji

– Čak i da ne postoji predlog Srpskog pokreta obnove da Vlada raspravlja o Iliću, ja bih pokrenuo to pitanje – rekao je Dinkić na konferenciji za novinare. On je naveo da je „lično preporučio“ Iliću da poseti RTV B92 i „javno se u programu izvini“ zbog uvreda koje je nedavno uputio novinarima te medijske kuće. Dinkić je dodao da se on, kao član Vlade Srbije, izvinjava u ime Ilića. „Kultura je nešto što mora da bude sastavni deo rada svake kredibilne vlade“, naglasio je Dinkić.

Sam ministar Velimir Ilić juče je incident sa novinarkom B92 na Kopaoniku ocenio rečima da „ima onih koji ne vole što se radi i gradi“.

– Oni samo idu, provociraju i prave neke cirkuzantske emisije. Nas to ne interesuje, mi guramo svojim putem koji smo započeli. Opozicija, ako nema drugo šta da radi, neka i dalje pravi ovakve smešne emisije, neka provocira, neka dovodi neke devojčice i dečake koji dolaze na skupove, gde je reč o ozbiljnim poslovima i ogromnim investicijama. Takvi prave lakrdiju od tih skupova. Mi smo rekli da smo na Kopaoniku počeli najveću investiciju na tom području, a dolaze novinari koji prave šegu pred Austrijancima koji su došli da ulažu u taj projekat – rekao je Ilić juče u Kraljevu.

Direktor i glavni i odgovorni urednik RTV B92 Veran Matić podneo je privatnu krivičnu tužbu protiv Petra Lazovića, savetnika za medije ministra Velimira Ilića, za krivična dela uvrede, klevete i ugrožavanja sigurnosti. Kako se navodi u saopštenju RTV B92, tužba je podneta nakon pretnji i uvreda koje je pre, tokom i posle konferencije za štampu, u ponedeljak 15. avgusta na Kopaoniku, Lazović izneo na račun Matića. RTV B92 posebno ukazuje da je tokom ove godine Matiću i drugim novinarima ove medijske kuće više puta prećeno smrću, kao i da su bili izloženi raznim uvredama i klevetama.

D. M.

Tagovi

Povezani tekstovi