VUČIĆ: NI ZA ŽIVU GLAVU NEĆU ODATI IZVORE

– Poslao sam dopise na različite adrese, uključujući i tužilaštvo sa pitanjem da li sam neovlašćeno prisluškivan i da li neko deli transkripte tih razgovora – kaže Matić za Evropu.

Vučić tvrdi da ima dokaze koji su sto posto istiniti.

– Ako to nije istina, neka se Matić žali nadležnim organima. Ni za živu glavu neću reći koji su moji izvori, a za širenje lažnih vesti Matić mora da odgovara pred zakonom kao i u svim normalnim državama – objašnjava Vučić.

Matić sumnja da radikali imaju veze u BIA. – Jedno je opasno, a to je da su radikali i ranije imali svoje kanale u Bezbednosno informativnoj agenciji. Dobro je poznat tandem Šešelj i BIA od ranije, a iznosili su uglavnom istinite informacije, mada ponekad preuveličane i uobličene – objašnjava direktor B 92.

Vučić za Evropu potvrđuje da su i dalje dobri odnosi radikala i BIA, ali, takođe, tvrdi i da transkripti razgovora nisu dobijeni od ljudi iz ove agencije. Predsednik Odbora za bezbednost skupštine Milorad Mirčić ne želi da komentariše ništa u vezi sa izjavama svog stranačkog kolege.

– Jedino što tvrdim je da televiziju B 92 ne prisluškuje Bezbednosno informativna agencija, već strane službe. A koji je razlog, pa valjda je logičan: ako stranci daju toliki novac, onda očekuj da će te prisluškivati i kontrolisati šta i kako radiš. Uostalom, postoji zakonska procedura, pa neka se Veran Matić žali – kaže Mirčić.

On smatra da Matić poseže taktici propalih političara i da se javno eksponira bombastičnim izjavama jer mu pada gledanost. – Prema istraživanjima iz maja meseca rejting nam je porastao. Inače, televizija beleži konstantan rast u poslednje četiri godine, reč je o 50 odsto godišnje – kaže Matić.

Tagovi

Povezani tekstovi