NUNS Twitter intervju: Država u medijima

tviti

[box align=’box-center’ id=’1181′]

Najava ministra kulture i informisanja Bratislava Petkovića da će se država postepeno povlačiti iz medija, ali i informacija da tim okupljen u kabinetu predsednika Tomislava Nikolića u „tišini“ sprema novu Medisjke strategiju, obeležili su protekli mesec. Koliko je Petkovićeva najava izazvala uzdržani optimizam, toliko je druga vest prouzrokovala bojazan medijskih poslenika. Šta nova vlast zaista namerava da uradi sa medijima, da li je najava povlačenja samo retorički salto i da li će konačno javno biti izgovorena imena stvanih vlasnika medija. U sredu, na ova i mnoga druga pitanja odovara Zoran Sekulić, direktor novinske agencije Fonet.

Na vaša pitanja Zoran Sekulić odgovaraće preko našeg twitter naloga @nuns_1994

Pratite nas na #nunsintervju

  • Da li vlast tajno sprema novu Medijsku strategiju?
  • Kada i na koji način će se država povući iz medija?
  • Da li vlast pomažući državne medije gura Srbiju u medijski mrak, stvarajuci istovremeno nelojalnu konkurenciju na trzistu?
  • Ko su stvarni vlasnici medija i zašto niko javno ne izgovara njihova imena?
  • Da li su i privatni mediji kroz kupovinu stranačkih lidera zapravo postali paradržavni?
  • Uticaj marketinških agencija na slobodu medija

[box align=’box-left’ id=’1182′]

Zoran Sekulić, rođen u Beogradu 6. septembra 1958. u Beogradu, diplomirao je na beogradskom Pravnom fakultetu. Novinarsku karijeru započeo je u fakultetskom časopisu Pravnik, gde je radio kao urednik. Sekulić je, takođe, radio kao novinar, kolumnista i urednik u magazinu Student, na Radiju Beograd 202 i novinskoj agenciji Tanjug koju je napustio zbog neslaganja sa tadašnjom uređivačkom politikom. Januara 1994. godine osniva agenciju Fonet, prvu nezavisnu, privatnu, multimedijalnu novinsku agenciju na prostorima bivše Jugoslavije. I danas je kao direktor i glavni i odgovorni urednik na čelu Foneta.

Tagovi

Povezani tekstovi