Plavi su zanimljivi, ali previše koštaju

Sinoćni derbi naše grupe direktno su prenosile naša i španska nacionalna TV kuća, a ko šeta naše fudbalere sa televizije na televiziju i kakva su zaista prava „Pinka“ i RTS-a, pojasnio je Aleksandar Avramović, v.d. direktora Televizije Beograd.

– Fudbalski savezi su jedini vlasnici prava direktnog prenosa utakmica na svom terenu. Televizija „Pink“ ima ugovor sa FSSCG, ali ne i sa Savezom Španije na čiju smo ponudu prenosa meča iz Madrida mi prvi odgovorili. Takav je bio slučaj i sa mečom u San Marinu, koji je prenosio RTS, a mogao je da bude i sa utakmicama u Belgiji i Bosni i Hercegovini da smo imali novca. Bilo je u planu da prenosimo i utakmicu mladih selekcija u Španiji, međutim, prenos je takođe bio preskup – istakao je Avramović ne želeći da otkriva o kojim sumama je reč, uz konstataciju:

– Da bi naš narod stekao uvid u ono što radimo, pokazaću na primeru Evropskog prvenstva u odbojci koje je u toku u Beogradu i košarci koje je pred nama. Bez obzira na to što mi proizvodimo signal za ceo svet sa ovih takmičenja, morali smo da otkupimo prava prenosa od agencije koja ih je dobila od košarkaških i odbojkaških evropskih organizacija.

Tagovi

Povezani tekstovi