Velja odbio da se izvini pred kamerama

Na žučnom delu sednice Vlade Srbije koji je, na zahtev ministara SPO, bio posvećen Ilićevom ponašanju, nije se govorilo o Ilićevoj odgovornosti, a ministar za kapitalne investicije uporno je, uz grube komentare na račun TV B92, odbijao da se izvini pred kamerama novinarima ove medijske kuće.

– Sat vremena se raspravljalo o Ilićevom ponašanju. Bila je prilično zategnuta atmosfera. Protiv takvog ponašanja najglasniji je bio ministar kulture Dragan Kojadinović, dok je Velja Ilić galamio odbijajući da se bilo kome izvinjava – tvrdi izvor blizak Vladi Srbije koji je želeo da ostane anoniman. Ipak, kako saznajemo, niko od prisutnih ministara nije zatražio Ilićevu ostavku jer bi to „u trenutnoj konstelaciji snaga značilo pad Vlade“.

– Ostali ministri su podržali inicijativu SPO, a zbog Ilićevog odbijanja pribeglo se srednjem rešenju – da se ministar za kapitalne investicije izvini putem saopštenja – kaže naš sagovornik.

Velimir Ilić je u kratkoj izjavi agenciji Tanjug rekao da mu je žao ako je svojom izjavom na Kopaoniku povredio novinara.

– Žao mi je ako sam svojom izjavom povredio novinara, jer mi to nije bila namera, niti sam imao cilj da ga uvredim – rekao je Ilić i naglasio da bi „sigurno svakog novinara štitio ako bi bio ugrožen ili izložen stvarnoj opasnosti“.

– Svako treba da radi svoj posao pošteno, odgovorno i u opštem interesu. Ja svoj, nadam se, radim – ocenio je Ilić. Svi članovi Vlade podržali su juče žaljenje ministra Ilića i izrazli obavezu da se uljudnije ponašaju prema novinarima. Ministar policije Dragan Jočić obećao je na konferenciji za novinare da se „slična situacija neće ponoviti“.

Premijer Vojislav Koštunica na jučerašnjoj sednici Vlade prihvatio je da se narednih dana održi sastanak lidera vladajuće koalicije na kojoj će biti reči o okolnostima povlačenja optužnice protiv Marka Miloševića, kao i o daljim evropskim integracijama Srbije.

Takođe, kako tvrdi naš sagovornik, Koštunica je garantovao da će se „naći način da se onemogući rad agencije za obezbeđenje „Lupus“ čiji je vlasnik Aleksandra Ivanović, supruga Milorada Ulemeka.

Tagovi

Povezani tekstovi