„Izolacijom do energetskih pasoša“

cedef

[box align=’box-left’ id=’1622′]

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije, UNS, i  Nezavisnim udruženjem novinara Srbije, NUNS, a pod pokroviteljstvom kompanije CERESIT raspisao je još jedan nagradni novinarski konkurs za najbolji medijski prilog na temu: “ Izolacijom do energetskih pasoša“.

Cilj konkursa je unapređenje informisanosti javnosti i privrede o značaju izolacije kao jednog od ključnih faktora energetske efikasnosti u zgradama. Sektor zgradarstva je energetski najzahtevniji sektor u Evropi i Srbiji na koji se odnosi preko 40% ukupne potrošnje energije. U cilju unapređenja energetske efikasnosti, Republika Srbija je u skladu sa Direktivama EU donela Pravilnik o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada koji je stupio na snagu 30. septembra 2012.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2013. godine. Nagrada za najbolji prilog je studijsko putovanje u jedno od evropskih predstavništva kompanije Henkel CERESIT. Prema ugovoru CEDEFa i kompanije pokrovitelja konkurasa, CEDEF se obavezuje da organizuje i sprovede sve aktivnosti u vezi sa nagradnim medijskim konkursom, dok je kopmanija pokrovitelj u obavezi da realizuje nagradu.

Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju izolacije u građevinskim objektima i upotrebi materijala koji štede energiju, ali neće zanemariti ni opšte novinarske kriterijume, kao što su kreativnost, originalnost, etičnost, kao i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Uslovi konkursa:

Pravo na učešće imaju svi novinari/ke, odnosno medijske kuće koji su objavili radove u medijima na teritoriji Republike Srbije. Na konkursu mogu učestvovati i predstavnici inostranih medija sa prilozima koji su emitovani na teritoriji Srbije. Svaki novinar/ka ima pravo da dostavi maksimum tri priloga. U izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža, itd, a nagrada se dodeljuje za rad objavljen ili emitovan u periodu od 01.01.2012. do 31.01.2013. godine.

Način prijavljivanja:

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac na email: [email protected] ili putem pošte na adresu CEDEF-a sa naznakom za konkurs (CEDEF – Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd).

Prijava za konkurs se nalazi na interenet prezentaciji www.cedeforum.org

Format prijave:

·         Za štampu – skeniran tekst ili isečak ili Word dokument

·         Internet – Word dokument sa linkom

·         Za TV – DVD disk

·         Za radio – CD u mp3 formatu

 
Stručni žiri:

Stručni žiri će pregledati dostavljene materijale i doneti odluku o dodeli nagrade. Članovi žirija su:

–                      Jovanka Arsić-Karišić, predsednik UO CEDEF-a, ujedno i predsednik žirija

–                      Jovan Šarenac, direktor, Henkel CERESIT

–                      Jelka Jovanović predstavnik NUNSa

–                      Petar Jeremić, predsednik IO UNSa

–                      dr Miodrag Mesarović, generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku

–                      Slavica Gligorović, novinar RTS1, pobednica na prethodnom konkursu za medije koji je CEDEF organizovao pod

      pokroviteljstvom kompanije Henkel CERESIT

 

Odluka o najboljem prilogu biće doneta tokom februara 2013. godine po principu najvećeg broja osvojenih poena i objavljena na sajtovima: CEDEF-a, Media Centra, UNS-a i NUNS-a.

 Kontakt za medije : Vesna Marković, 011 / 30 36 134,  062/ 50 57 50, [email protected]

 

 

Tagovi

Povezani tekstovi