Kleveta s ekrana

ZRENjANIN – ŽABALj – Ogorčeni smo zbog ružne dezinformacije koju je objavila RTS-nacionalna televizija i bez trunke srama iznela da nismo bili na licu mesta prilikom predaje sonara za nastavak potrage na Tisi, za telima naših najmilijih. Zbog ove bezočne laži tužićemo i televiziju i ekipu koja ju je lansirala – izjavio je juče “Novostima” Ilija Ivanović, iz Odžaka, otac 20-godišnjeg Branka, koji se nalazio u autobusu “Autobanata”, a koji se posle nesreće 15. aprila na Žabaljskom mostu, survao u reku.

Sa pedesetak članova ostalih familija, rođaka i prijatelja nastradalih, koji već skoro pet meseci iščekuju ishod potrage na Tisi, i Ilija Ivanović svakodnevno dolazi na Žabaljski most. Kaže – obilazi sina Branka, koji je bio na odsluženju vojnog roka u Beloj Crkvi. Nesrećnim autobusom krenuo je kući, na vikend, ali nije stigao… Ilija je na ogradi mosta postavio spomen-ploču sinu. Obilazi mesto nesreće, svakodnevno pali sveću, polaže sveže cveće…

Stalno je u vezi sa roniocima i drugim spasiocima koji su na reci. Druži se i sa novostečenim prijateljima na Tisi, koji su prvi priskočili u pomoć nastradalima u autobusu. Ali, koji sve vreme i dalje pomažu roniocima i takođe tragaju za telima. Nezadovoljan kako se akcija potrage odvija, Ilija Ivanović je sa članovima ostalih familija dosad nekoliko puta blokirao saobraćaj na Žabaljskom mostu. Posebno ih je iritiralo što je akcija u jednom trenutku bila prekinuta zbog nestašice goriva za čamce. I, čekanja da stigne specijalni sonar iz SAD.

– Zato smo jedva dočekali da nadležni uruče sonar roniocima koji su neprestano na Tisi. Nas nekoliko, bili smo na mostu i kada se to dogodilo, pa nas je šokirala vest na RTS-u da niko od familija nastradalih nije propratio ovaj važan događaj. Bili smo po najvećoj kiši sa TV ekipom “Panonije” iz Novog Sada na mostu i poželeli sreću roniocima u daljoj potrazi. Zato nas vređa lažna informacija RTS – iznosi Ivanović.

On i porodice nastradalih u nesreći na Tisi i juče su pratili akciju ronilaca, kojom rukovodi Milan Mihajlović, iz Republičkog štaba civilne zaštite. Ima nagoveštaja da će američki sonar pomoći da se neka tela otkriju, a juče je pretraživan prostor “Drveni vir”, 27 kilometara nizvodno od Žabaljskog mosta, za koji su ronioci utvrdili da je sumnjiv.

Tagovi

Povezani tekstovi