NUNS: Podrška formiranju Komisije za rasvetljavanje ubistava novinara

ubistva-novinara

[box align=’box-center’ id=’1854′]

Verujemo, takođe, da će komisija doći i do saznanja, ne samo ko su bili neposredni izvršioci ovih gnusnih zločina, već da će se saznati i imena nalogodavaca.

Bilo bi izuzetno važno ukoliko bi Komisija u svom radu došla i do saznanja da li je bilo opstrukcije istrage u slučajevima ubistva Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.

Nezavisno udruženje novinara Srbije, takođe, podržava zahtev porodica radnika RTS-a poginulih u bombardovanju 1999. godine da se Komisija bavi i slučajem pogibije 16 radnika RTS-a.

Nezavisno udruženje novinara Srbije, međutim, izražava duboko nezadovoljstvo što je bilo potpuno isključeno iz procesa formiranja i predlaganja kandidata koji će činiti Komisiju za rasvetljavanje ubistava novinara.

NUNS je, podsećamo, krajem devedesetih, a i nakon toga, insistirao na rasvetljavanju ubistava naših kolega i činio sve što je bilo u njegovoj moći da se dođe do pune istine.
NUNS, ipak, veruje da će naše kolege, predvođene Veranom Matićem i Ljiljanom Smajlović, uz pomoć eksperata i uz logističku podršku Aleksandra Vučića, prvog potpredsednika Vlade Srbije, uspeti u naporima da javnost konačno sazna punu istinu o ubistvima Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije, Milana Pantića, kao i 16 radnika RTS-a.

Sekretarijat NUNS-a
.

Tagovi

Povezani tekstovi