NUNS osuđuje ponašanje PU Čačak prema medijima

policijska-uprava-cacak

[box align=’box-left’ id=’1971′]

NUNS ocenjuje da tvrdnja PU Čačak da lokalni portal Ozonpress širi lažne vesti čineći time krivično delo nije tačna, i da se može smatrati pritiskom na slobodu medija.

Portal Ozonpress redovno izveštava o štrajku policajaca objavljujući njihove izjave o razlozima protesta i zahtevima. Ozonpress je uredno preneo i saopštenje Policijske uprave povodom štrajka. Ovaj portal je objavio i da saobraćajni policajci dobijaju podršku građana te da “kako se nezvanično saznaje podršku saobraćajnim policajcima sve više daju i ostale kolege iz Policijske uprave, a da li će se pridružiti štrajku i to javno obznaniti znaće se već narednih sati”. Na ovaj tekst usledio je demanti Policijske uprave koja, između ostalog, “obaveštava javnost da su te tvrdnje netačne i zlonamerne, kao i da je širenje lažnih vesti i informacija krivično delo”. Demanti je, takođe, objavljen na portalu Ozonpress. 

Međutim, demanti Policijske uprave demantuje nastavak dešavanja u vezi sa štrajkom. Građani Čačka su javno podržali štrajkače o čemu, u međuvremenu, izveštavaju i drugi RTV i štampani mediji.

 

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 13. 02. 2013.

Tagovi

Povezani tekstovi