NUNS-ov seminar „Izveštavanje o korupciji i organizovanom kriminalu“

l2qxdcyknrhsltpgyybi5tl72ejkfbmt4t8yenimkbvaiqdb_rd1h6kmubwtcebj

[box align=’box-center’ id=’2149′]

Seminari će se održati u Beogradu, u prostorijama NUNS-a (Resavska 28/II) od 17. do 19. aprila, i u Nišu, u Medija centru (Obrenovićeva 38) od 22. do 24. aprila 2013.

Predviđeno je da na seminaru u Beogradu učestvuje šest novinara iz beogradskih medija i šest iz gradova u Vojvodini. Na seminaru u Nišu šest učesnika će biti iz niških i šest iz medija u gradovima južne, istočne i zapadne Srbije.

Organizatori plaćaju hotelski smeštaj za učesnike koji nisu iz Beograda i Niša kao i dnevnice svim polaznicima seminara.

Zainteresovani treba da popune prijavni formular i pošalju ga elektronskom poštom na adresu [email protected] najkasnije do 10. aprila 2013.

Predavač na seminaru biće Don Nort (Don North), ugledni američki novinar, medijski konsultant, nagrađivani dopisnik, filmski i video producent i novinarski trener. Izveštavao je iz Vijetnama, sa Bliskog Istoka, iz Avganistana, El Salvadora i Nikaragve za tv mreže ABC i NBC. Njegove tekstove objavljivali su Newsweek, Boston Globe, Washington Times, Christian Science Monitor, The Nation i Vietnam Magazine. Tokom Zalivskog rata bio je konsultant za odnose sa medijima u Ministarstvu odbrane u Saudijskoj Arabiji. Vodio je tim novinara i eksperata za odnose sa javnošću tokom reorganizacije Kancelarije za informacije Vlade Jamajke.

Bio je viši sekretar za štampu u Čikagu tokom Demokratske predsedničke kampanje 1984. Vodio je treninge za novinare i medijske projekte u Kanadi, Indoneziji, Vijetnamu, Iraku, Afganistanu, Egiptu, Crnoj Gori, Bosni, na Kosovu…

Don Nort je vanredni profesor novinarstva na Ryerson koledžu u Torontu.

Domaći predavač je Miloš Vasić, jedan od najuglednijih novinara u Srbiji. Vasić je u novinarskoj profesiji duže od 40 godina. Bio je saradnik Televizije Zagreb, UPI, ljubljanske Tribune, i drugih domaćih i stranih medija… U nedeljniku NIN radio je kao novinar i urednik duže od 12 godina. Od 1990. je suosnivač i novinar nedeljnika Vreme. Kolumnista je dnevnika Danas od 2007. i redovni kolumnist za organizovani kriminal, policiju i bezbednost hrvatskog internet T-portala od 2008. Dobio je najprestižnije nagrade za novinarstvo: Aprilska (bivša Oktobarska) nagrada grada Beograda za novinarstvo 2003; „Staša Marinković“ za novinarsku hrabrost 2003; „Jug Grizelj“ za istraživačko novinarstvo za 2004; „Novinar godine 2007“ magazina Status…Bio je potpredsednik i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije od 1997 do 2000.
 
Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 011/334 31 36, 334 32 55 i 066/ 882 20 00.   

Sekretarijat NUNS-a

<!—->

<!—->

Tagovi

Povezani tekstovi