NUNS osudio pretnje uredniku Južnih vesti

juzne-vesti

[box align=’box-center’ id=’2330′]

Nezadovoljan zbog pisanja Južnih vesti o partijskom zapošljavanju u tom preduzeću, prema navodima ovog portala, generalni direktor Toplane Milutin Ilić pretio je novinaru i uredniku Predragu Blagojeviću.

Blagojević je Ilića pozvao da prokomentariše velike probleme sa grejanjem u Nišu. Nakon što je odgovorio na neka pitanja direktor je prekinuo novinara i vratio se na tekst koji su Južne vesti objavile početkom marta u vezi sa partijskim zapošljavanjima u tom javnom preduzeću. “Vi ste živeli u Americi. Da li biste dočekali jutro da ste u Americi rekli za nekog da je lagao?”,  rekao je Ilić. Na pitanje novinara da li da to shvati kao pretnju, usledio je kratak odgovor. “Shvatite kako god hoćete. Ali, da vi kažete da ja lažem, a ja da vas ljubim, to nemojte da očekujete. Doviđenja”.

U tekstu Južnih vesti od 8. marta „Direktor niške Toplane lagao za zapošljavanja“, objavljeni su podaci o sedmoro novoprimljenih radnika u tom preduzeću, dok je nešto ranije, u dokumentu koji je potpisao direktor Ilić, pisalo da je zaposleno samo njih četvoro.

 
Sekretarijat NUNS-a

Tagovi

Povezani tekstovi