NUNS: Ko je ubio Dadu Vujasinović?

dada-3

[box align=’box-left’ id=’2343′]

NUNS zahteva i da se utvrdi ko je ometao istragu svih ovih godina.
 
Devetnaest dugih godina od ubistva Dade Vujasinović istina još nije utvrđena, niti su krivci pronađeni. Jedini pomak u rasvetljavanju ovog teškog zločina napravljen je pre četiri godine kada je Tužilaštvo odbacilo prvobitne policijske tvrdnje da je reč o samoubistvu, čime je ispravljena samo jedna u nizu nepravdi nanetih Dadi Vujasinović, njenoj porodici, novinarstvu i društvu.
 
NUNS zahteva od nadležnih državnih organa da sprovedu istragu i utvrde istinu, a od nedavno formirane Komisije za rasvetljavanje ubistava novinara tražimo da izvrši dodatni pritisak da se ubice i nalogodavci procesuiraju.
Država Srbija je obavezna pred svim svojim građanima da razreši sva novinarska i sva politička ubistva. Teret tih nerasvetljenih zločina i dalje Srbiju svrstava među represivne režime koji ne prezaju od likvidacije neistomišljnika. I pravda i pravo moraju biti zadovoljeni ako Srbija želi da korača napred.
 
Radislava Dada Vujasinović, novinarka magazina Duga ubijena je 8. aprila 1994. godine u svom stanu u Beogradu. Ostala je upamćena po vrhunskim izveštajima i reportažama sa ratišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, istraživačkim temama i tekstovima o organizovanom kriminalu.
 
 
Sekretarijat NUNS-a

Tagovi

Povezani tekstovi