Željko Mitrović zloupotrebljava javno dobro

nuns-logo-498

[box align=’box-left’ id=’2797′]

Nacionalna frekvencija kojom raspolažu komercijalni mediji javno je dobro i ne može se koristiti za obračune i linč ljudi, kako to čini Mitrović vodeći u slučaju Dragana Đilasa i Dajrekt medije pravi medijsko-politički rat.

Podsećamo da se NUNS već založio u okviru medijskih reformi za redefinisanje opštih uslova na marketinškom tržištu, kao i položaja pojedinih agencija i njihovih eventualnih privilegija i monopolskog položaja, što važi i za Dajrekt mediju. Takvo opredeljenje iskazano je i svojevremeno podrškom Izveštaju o pritiscima na medija Verice Barać, što Mitrović tada nije učinio. Sada obasipa javnost jednostranim saopštenjima, bez mogućnosti da se oglasi i druga strana, što ukazuje da nije reč o odbrani javnog interesa. Podsećamo da je Mitrović i u prošlosti u više navrata zloupotrebljavao frekvenciju štiteći lični interes.

 NUNS još jednom poziva sve medije da ne krše Kodeks i da se prodržavaju pravila profesije, a regulatorna tela da obeuzbede poštovanje pravila korišćenja frekvencije.

 

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu, 15. juna 2013.

 

Tagovi

Povezani tekstovi