Profesionalac

BEOGRAD – Petar Coka Lazović, savetnik za medije ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića, biće jedan od autora i voditelja novog Dnevnika na TV Pink. Kako je počelo, možda uskoro neko od ministra dobije i autorsku emisiju u kojoj bi mogao da veliča svoje uspehe, ili uveseljava javnost o svojim dogodovštinama.

Međutim, Lazović kaže za Kurir da bez obzira na razne komentare, njegov dolazak na Pink nema veze sa sukobom interesa i da mu „ne pada na pamet“ da svoj novi posao koristi za promociju Velimira Ilića. On ipak dodaje da će i dalje ostati savetnik za medije „najkapitalnijeg srpskog ministra“.


Nisam produžena ruka


– Prihvatio sam ponudu da vodim Dnevnik na Pinku, ali to nema veze sa sukobom interesa. Ja kod ministra Ilića radim volonterski kao savetnik i nisam zaposlen kao portparol. Bez obzira na to, poručujem da u mom dnevniku neće biti nikakvog specijalnog odnosa prema ministru i neću biti produžena ruka Velimira Ilića. Poručujem svima da ću biti objektivan kao što sam i do sada bio – tvrdi Lazović, koji će prema ugovoru jednom nedeljno voditi glavnu informativnu emisiju.



On podseća da je svojevremeno bio i u timu nekadašnjeg saveznog premijera Milana Panića, ali da se to ni na koji način nije odrazilo na njegov profesionalni odnos.


– Poznato je da sam dugo bio sportski komentator i da sam u duši zvezdaš. Ali, upravo su iz Partizana najčešće podnosili molbe da ja prenosim njihove utakmice jer su znali da sam pre i iznad svega objektivan komentator – ilustruje Lazović još jednim primerom svoju profesionalnost.


Lalovićev „insajder“


Inače, Lazović nije jedini medijski savetnik ministra koji ima svoju TV emisiju. Pre njega, umešnost sedenja na dve fotelje pokazao je Miroslav Milanović, savetnik za medije ministra za rad i zapošljavanje Slobodana Lalovića. Milanović je autor i voditelj emisije „Diskusija“ na TV Košava.


– Nije to ništa neobično. To su kompatibilni poslovi. Vlade dolaze i odlaze, a ja svoj zanat moram da održavam. Kad vodim emisiju, svoja lična ubeđenja ostavljam ispred vrata – kaže Milanović u izjavi za Kurir.


Kao primer svoje novinarske objektivnosti, Milanović navodi činjenicu da je nedavno gost u njegovoj emisiji bio upravo ministar Lalović, ali da mu je on ipak postavio „sva neprijatna pitanja“.


– Taj intervju se ni po čemu nije razlikovao u pristupu od intervjua sa gospodinom Lalovićem iz perioda dok on nije bio ministar – tvrdi Milanović.


J. KRTINIĆ

Tagovi

Povezani tekstovi