A što ne bi moglo

To je poslovično smirenog Tijanića iznerviralo, s obzirom na to da je ubeđen kako sve dnevnike mora praviti on, uključujući i dnevnik Ane Frank. Pa je obećao da će ih razbucati. Mitrović ima Mihajla Kovača iz bečke škole, a Tijanić ima onu lepuškastu, što je reklamirala bebi pelene. Ima i još neke lepuškaste, budući da je njegova kadrovska politika koncipirana po šerijatu-što više žena oko tebe, to si sigurniji da si Supermen. Čini mi se da će ga Mitrović ovog puta razbucati.


Što će biti nacionalna tragedija, posebno jer takav supergenije na čelu RTS-a nije ranije primetio da mu je najvažnija emisija – bezlična, uspavljujuća i uvijena u pelene. Međutim, čak i opisani Dnevnik je najgledaniji u državi, što je izuzetan uspeh. Najgledaniji je, istina, već 15 godina, ali je najviše najgledaniji otkad ga je preuzeo Supermen. Gde je zahvalnica Vučeliću i Komrakovu za temelje gledanosti? Kad ga onaj basista sa Pinka bude razbucao, Tijanić i njegove bebe bar neće morati da brinu gde da nabave pelene. Posebno te što upijaju po specijalnom metodu. I znoj i suze.


Mitroviću, opet, nije palo na pamet da sličan poduhvat realizuje, recimo, pre šest godina. Tad, naime, nije bio siguran da li da za voditelja Nacionalnog dnevnika postavi Vidovitu Zorku, Kleopatru, Jelenu Karleušu ili onog „A što ne bi moglo“. Pokazalo se da njima i ostalima iz Pink ponude pažnju drže samo tekstovi dužine uputstva sa vrata samoposluge: „vuci“, „guraj“ i „lokal u pripremi“. Pošto je Mitrović čitao mnogo duže članke, očevici tvrde da se još tad specijalizovao za dnevnike, naročito atipične osobe ženskog pola (nije Ana Frank), sinula mu je ideja da plan bude odložen do daljnjeg. Čekao je on, u stvari, da država postavi direktora RTS-a koji će biti neostrašćen i racionalan, takoreći pljunuti Tijanić. I kad je Bojana Lekić dobila zaposlenje u marketingu braće Karić (mada su joj rekli da je to mesto glavnog urednika), Tijanić se dočepao RTS-a. I krk!


Tijanić će u kancelariju instalirati dva mala ekrana, kako bi istovremeno upoređivao Nacionalni dnevnik i reklame za pelene, izvinjavam se, Dnevnik nacionalne televizije. Kad mu putem termometra i piplmetra bude jasno da je ovog puta pukao, uradiće valjda ono što su radili svi istorijski geniji u duševnom rastrojstvu: odseći će sam sebi jedno uvo, skočiće sa Brankovog mesta ili će dohvatiti sačmaru i okidač povući palcem. Nožnim.


Basadžija sa Pinka će nastaviti, kako je objasnio – civilizacijskim putem. Dakle po Darvinovoj teoriji. Dok njegovi gledaoci idu obratno. Ta naučna teorija o evoluciji unazad, kojom će biti dokazano da su majmuni nastali od prosečnih fanova najgledanije Pinkove emisije „Grand šou“, biće poznata kao Mitrovićeva teorema. A što ne bi moglo…

Dragoljub Petrović

Tagovi

Povezani tekstovi