NUNS: Ko je radio na Nacrtu zakona o javnim medijskim servisima?

nuns-kvadrat-1

[box align=’box-left’ id=’3410′]

Ministarstvo kulture i informisanja

Z A H T E V

za pristup informaciji od javnog značaja

 

Na osnovu člana 15. st. 1. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja („Službeni glasnik RS“), br. 120/04 i 54/07), od gore navedenog organa zahtevam:

obaveštenje da li poseduje traženu informaciju;

 uvid u dokument koji sadrži traženu informaciju;

 kopiju dokumenta koji sadrži traženu informaciju;

 dostavljanje kopije dokumenta koji sadrži traženu informaciju:

              poštom

              elektronskom poštom

             faksom

             na drugi način:***________________________________________

 

Molim vas da mi dostavite sledeće informacije i kopiju dokumenata za iste:

 

1.      Koja osoba (ime, prezime i funkcija koju obavlja) je radila na verziji Nacrta zakona o javnim medijskim servisima koja je bila postavljena na sajtu Ministarstva kulture i informisanja od 7. avgusta do 23. avgusta 2013. godine?

2.      Ukoliko je na Nacrtu zakona o javnim medijskim servisima čija je verzija bila postavljena na sajtu Ministarstva kulture i informisanja od 7. avgusta do 23. avgusta 2013. godine radila radna grupa, molim vas da mi dostavite koje osobe (ime, prezime i funkcija koju obavljaju) su činile tu radnu grupu kao i kopiju odluke (ili druga vrsta dokumenta) na osnovu koje je ta radna grupa formirana.

3.      Koliko dugo (od kog do kog datuma) je radna grupa ili pojedinac radila na pomenutoj verziji Nacrta zakona o javnim medijskim servisima koja je bila postavljena na sajtu Ministarstva kulture i informisanja od 7. avgusta do 23. avgusta 2013. godine?

 

U Zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja, poslatom Ministratsvu kulture i medija 9. avgusta 2013. postavili smo Vam sledeća pitanja:

          koja je osoba (ime, prezime i funkcija koju obavlja) radila na Nacrtu zakona o javnim medijskim servisima;

          ukoliko je na Nacrtu zakona o javnim medijskim servisima radila radna grupa, imena, prezimena i funkcije koje obavljaju osobe koje su činile radnu grupu, kao i kopiju odluke (ili  druge vrste dokumenta) na osnovu koje je ta radna grupa formirana;

          koliko dugo (od kog datuma) je radna grupa (ili pojedinac) radila na  Nacrtu zakona o javnim medijskim servisima.

U odgovoru koji smo dobili od Ministarstva kulture i medija 27. avgusta 2013. godine dostavili ste nam Rešenje od 14. avgusta  o formiranju Radne grupe koja radi na novoj verziji Nacrta zakona o javnim servisima, što nije bio predmet našeg interesovanja.

Naša pitanja su se, međutim, odnosila na verziju Nacrta zakona o javnim medijskim servisima (dostavljamo je u prilogu) koja je bila postavljena na sajtu Ministarstva kulture i informisanja od 7. avgusta do 23. avgusta 2013. godine.

Molimo vas da nam odgovore na gore navedena pitanja, u vezi sa ovom verzijom Nacrta zakona o javnim medijskim servisima, dostavite u što kraćem roku. U suprotnom, bićemo primorani da uložimo žalbu povereniku za pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti zbog nedobijanja traženih informacija po našem zahtevu.

 

 

 

 

                                                                                                             Tražilac informacije:

 

Vukašin Obradović,

predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije

Tel: 063/399 406

e-mail: [email protected]

 

                                                                          Nezavisno udruženje novinara Srbije

                                    Resavska 28, Drugi sprat, 11000 Beograd  

 

 

U Beogradu,  dana 28.08.2013. godine.       

Tagovi

Povezani tekstovi