Predragu Blagojeviću uručena nagrada „Dušan Bogavac“

nuns-dom-novinara-srbije-24-10-2013-1

[box align=’box-center’ id=’3765′]

Blagojeviću je nagradu u prostorijama Nezavinsog udruženja novinara Srbije (NUNS) uručio prošlogodišnji dobitnik nagrade, karikaturista Marko Somborac.

Blagojević je naglasio da mu je velika čast što je ovogodišnji laureat nagrade i da to priznanje pripada celoj redakciji Južnih vesti.

On je istakao da je, kao jedan od osnivača portala, uspeo da okupi mlad, novinarski tim u redakciji, gde novinari uče kako da razmišljaju, nemaju strah od autoriteta i „grizu“.

Predsednik NUNS Vukašin Obradović je istakao da, uz svo dužno poštovanje novinarima iz Beograda, postoji bitna razlika između novinara u prestonici i u Nišu, Kragujevcu, Čačku ili Vranju.

Novinari lokalnih medija se sa junacima svojih priča sreću na ulici, pijaci ili kafani i to su često njihove komšije, rođaci i prijatelji, rekao je Obradović.

Obradović je naglasio da su Južne vesti uspele da preskoče barijere sa kojima se lokalni mediji suočavaju i da su svojim profesionalnim radom uspele da smene pet direktora javnih preduzeća.

U ovogodišnjem užem izboru za ngradu „Dušan Bogavac“ bile su novinarke Sanda Savić i Nadežda Gaće, autorski tim Insajdera, satiričini portal Njuz net, Centar za istraživačko novinarstvo i kolumnisti Petar Luković I Svetislav Basara.

 

Žiri je jednoglasno odlučio, posle duge debate, da nagradu dodeli Blagojeviću.

Tagovi

Povezani tekstovi