Premijera ‘Dnevnika’ Pinka!

– Verujte da ne znam kakav će „Dnevnik“ biti, oblikovaće ga događaji. Sigurno je da neće biti klišea. Trudićemo se da informacije budu kratke i jasne, da gledaoci što pre shvate šta ih je snašlo. „Dnevnik“ se svuda u svetu pravi manje-više na isti način, po blokovima. Udarne će biti vesti iz oblasti unutrašnje politike, a ako se nešto ekstra važno desi u svetu, toga dana to će biti na prvom mestu. Imaćemo i blok sportskih vesti i vremensku prognozu, ali sve će biti zanimljivije nego na drugim televizijama – ističe Crkvenjakov.

On najavljuje da će se „Dnevnik“ subotom i nedeljom dosta razlikovati od izdanja radnim danima. Na pitanje da li će biti skečeva vikendom koji će raditi ekipa „Nikad izvini“, Crkvenjakov kaže:

– To ne znam, jer će vikendom uređivati Petar Lazović i Nenad Ristić. Ne bi me iznenadilo da Neša Ristić ubaci nešto tako – dodaje on.
Crkvenjakov ističe da se „Dnevnik“ pripremao u veseloj atmosferi i da je urednička petorka, koju, uz njega, čine glavna urednica informativnog programa Tanja Jordović, Nenad Ristić, Mihajlo Kovač i Petar Lazović, sve vreme zbijala šale.

– U jednom trenutku je neko predložio da „kosmodisk“ bude sponzor „Dnevnika“ aludirajući na godine i staž urednika. Tanja Jordović spada u srednju generaciju, ja sam neka starija srednja, a ima i još starijih. Računali smo da urednici „Dnevnika“ imaju zajedno više od 100 godina staža u novinarstvu – kroz smeh kaže Crkvenjakov.

Tagovi

Povezani tekstovi