Poreznici kod vlasnika Kurira

Pored načelnice koja je izašla na teren, u popisivačkoj ekipi bili su i izvršitelji Ratko Petrović, Nenad Jovanović, Dragan Laković, Dragan Nikčević i svedoci Mensur Žilmi i Stevan Trtica.

Poreznici su ovu akciju obrazložili time da imovinu Rodića popisuju zbog „obezbeđenja naplate godišnjeg poreza na ukupan prihod građana“ i zbog „neplaćene poreske obaveze na imovinu i oružje“. Rešenje o poreskom zaduženju Rodiću nikada nije ni dostavljeno. Poreska uprava se poziva na navodni dug na imovinu od 23.031 dinar i na porez na oružje od 5.559 dinara.

– Ovo je izvršavanje Dinkićevog naloga, i to je nastavak terora nada mnom i mojom imovinom, koji traje od 6. februara ove godine, kada je Glas objavio feljton „Demokratska pljačka Srbije“. Došli su da uznemiravaju moju porodicu u 8.30 ujutro, a u zapisniku su napisali da su u moju kuću stigli u 9.45 sati. Hteli su i da upadnu u kuću u kojoj živi moj sin, da uznemiravaju i njegovu porodicu i maloletno dete – kaže Rodić.

Biljana Miličić, načelnica naplate Poreske uprave Voždovac, nije htela da komentariše događaj, jer, kako kaže, „nije nadležna da daje izjave“.

Tagovi

Povezani tekstovi