Multietnička državna televizija

Aktuelni direktor Radio Bujanovca Džahid Ramadani, u izjavi za naš list ističe da su njegove „hiljadu puta izgovorene reči otkako je na ovoj funkciji da je radio neminovnost, a televizija budućnost, konačno postale stvarnost…“

– Želimo da emitujemo program za sve građane ove opnggane, Albance, Srbe, Rome, da im slikom prikažemo sve što se dešava tu pored njih, da budu informisani na pravi način. Mislim da ćemo biti gledani i da ćemo odgovoriti izazovu – kaže Ramadaš. Inače, Radio Bujanovac je smešten u stambenoj zgradi, trenutno nema dovoljno prostora za dve redakcije, ali će se problem rešiti proširenjem u delu prostorija Biblioteke „14. novembar“, koje su u komšiluku. Televšijska oprema postoji još od 2001. godine, kada je poklonjena od strane Koordinacionog tela, od kojeg Ramadani očekuje i najveću pomoć, pre svega finansijsku.

– Početkom meseca podneli smo zahteve Koordinacionom telu, tačnije predsedniku Rasimu Ljajiću i Grupi za kulturu i medije u okviru tog tela, i veoma smo zadovoljni pozitivnim reakcijama na te naše zahteve, ističe Ramadani, upućujući zahvalnost gospodinu Ljajiću, predsedniku opštine Nagapu Arifiju i svima onima koji su podržali ovaj projekat. Kako kaže – sve nas u radiju (18 zaposlenih) očekuju mnogi izazovi, svesni smo da su radio i televizija, koliko god bili bliski, toliko i udaljeni. Predstoji nam obuka kadrova, kako novinara, tako i tehničara. Ipak, verujem da ćemo sve to prebroditi i veoma skoro otaoriti prozor u svet svim stanovnicima koji žive na ovim prostorima. Otvaranje Televizije Bujanovac, prema rečima Ramadanija, očekuje se krajem meseca.

Tagovi

Povezani tekstovi