Kurirovo nadograđivanje stvarnosti

vukasin22-626x380-1

[box align=’box-left’ id=’4611′]

U vašem pismu NUNS-u, bavili ste se uglavnom, kako to, nedavno, reče jedan od vaših urednika, „nadogradjivanjem stvarnosti“, a zaboravili da odgovorite na nekoliko ključnih pitanja.

Zato vam još jednom predlažem da objasnite, pre svega, da li ste registrovali novo javno glasilo pod nazivom „Kurir: najuticajnije dnevne novine na Balkanu“ u skladu sa važećim Zakonom o javnom informisanju. I, naravno, demantujte ili potvrdite podatak da ste, početkom februara, Adria Media Serbia d.o.o, osnivaču lista „Kurir: najuticajnije dnevne novine na Balkanu“, prebacili nenovčani kapital u vrednosti od oko šest miliona evra. Bilo bi očekivano i u skladu sa dobrim pravilima poslovanja da, umesto besmislenog optuživanja NUNS-a i moje malenkosti, sadašnjim i budućim poveriocima “Kurira”, onog “starog”, pružite garancije da ćete uredno izmiriti sva eventualna dugovanja.

Iskreno se nadam da ćete izaći u javnost sa ovim i drugim relevantnim informacijama o reorganizaciji unutar Kurir info grupe i na taj način preduprediti zlonamerna tumačenja ovog vašeg poteza kao nastavka stare prakse, iz vremena kada je “Kurir” menjao osnivače i izdavače bezmalo na nedelju dana.

I, na kraju, molim, pojasnite i nama i javnosti u čije ime zapravo govorite: onog “Kurira”, koji više ne postoji, ili „Kurira: najuticajnije dnevne novine na Balkanu“. Nije neophodno ali neko bi mogao da vas optuži da se lažno predstavljate.

Srdačan pozdrav

Vukašin Obradović,

predsednik NUNS-a

Tagovi

Povezani tekstovi