Sve rađeno po zakonu

U saopštenju Poreske uprave navodi se da je u „u postupki sprovođenja rešenja o određivanju privremene mere obezbeđivanja naplate – upis hipoteke kod poreskog obveznika Radisava Rodića, postupila u celosti u skladu sa zakonom“.


Uprava je, preuzela mere koje su uobičajene u situacijama kada „postoji opasnost da poreski obveznik osujeti, odnosno onemogući naplatu poreza koji nije dospeo na naplatu, ali je pokrenut postupak utvrđivanja“ i kontrole. „Znači, u konkretnom slučaju se nikako ne može govoriti o „nasilnom oduzimanju imovine“, već isključivo o primeni zakona“, navodi se u saopštenju.


Naglašeno je da je to rešenje doneto radi obezbeđenja naplate godišnjeg poreza na ukupan prihod građana i da se ne odnosi na naplatu poreza na imovinu i poreza na oružje, kako je naveo Rodić. „Još jednom naglašavamo da je Poreska uprava postupila u skladu sa zakonom utvrđenim ovlašćenjima, te svi koji iznose suprotne tvrdnje i optužiju Poresku upravu za nezakonitost njenog rada, o treba da iznesu i dokaze. Ako dokazi postoje, njima će se baviti nadležni organi, s tim da Poreska uprava neće ometati njihov rad“, navodi ta uprava.


Beta

Tagovi

Povezani tekstovi