Lokalne vesti preče

Pravo je osnivača u ovom slučaju lokalne samouprave da kreira programsku šemu pošto ona i finansira radio-mišljenje je Nenada Katanića. Mi smo izmenuli programsku šemu i smatramo da umesto vremena koje je bilo poklonjeno tim prenošenim programima treba da popunimo informacijama iz naše sredine. Dovoljno je što se prenosi program nacionalnog Radio Beograda. Oni koji žele da se informišu na drugi način i o događajima iz drugih sredina neka potraže druge radio stanice. Mi plaćamo za informisanje naših građana o događajima iz naše sredine.


Među 26 zaposlenih u Radio „Sremu“ većinu čine novinari koji ne žele lako da se povinuju odluci Upravnog odbora smatrajući je korak nazad u objektivnom informisanju.


-Stav redakcije je jasan. Mi smo protiv ukidanja emitovanja vesti drugih radio stanica pa i „B92“ i „Slobodne Evrope“. Smatramo da samo, isključivo, slušaoci imaju pravo da biraju šta će i koga slušati i na njima je da prosuđuju o vestima i informacijama koje se emituju. Slušaocima treba omogućiti da čuju i drugačije informacije-obrazlaže stav redakcije Zorica Borojević, direktor Radio „Srema“.


Istovremeno reemitovanje programa „B92“ i „Slobodne Evrope“ ide i dalje i pored odluke UO. -Ugovorom je predviđeno da je otkazni rok deset dana za „B92“ i mesec dana za „Slobodnu Evropu“. U to vreme oni treba da odnesu svoju opremu koji su dali za reemitovanje. Inače, za to mi nismo dobili nikakvu nadoknadu-kaže direktorka Borojević.


B.B. Mijić

Tagovi

Povezani tekstovi