Privatizacija pred vratima

Agencija za privatizaciju objavila je prospekt, čime je i praktično počela privatizacija nedeljnika, čime su ujedno demantovane sve priče kako će osnivač SO Valjevo, ovu novinsku kuću „transformiše“ u javno preduzeće.  Ovim potezom, kako je objasnio novinar Slobodan Ćirić, član Štrajkačkog odbora, „razoružan“ je direktor i glavni i odgovorni urednik Jovan Bugarski, koji je sve vreme tvrdio da će u vezi sa novim svojinskim odnosima poslednju reč imati osnivač. Ćirić dodaje da ovaj proces više niko ne može zaustaviti i promenuti uz iskreno očekivanje da će njime biti stavljena tačka na nezampanćenu agoniju i izopštavanje jednog medija u valjevskom kraju.


Prema nezvaničnim informacijama, zainteresovanih za kupovinu valjevskog nedeljnika ima a skrštenih ruku ne sede ni zaposleni koji nameravaju da se na, najverovatnije, aukcijskoj prodaji pojave kao konzorcijum. Doduše, oni u vezi sa svojim nastupom i strategijom nisu želeli iznose nikakve detalje. U slučaju da dođe do nepredvidivih klasičnih „havarija“, da list kupe zainteresovani koji nemaju nikakve veze sa novinarstvom, štrajkači kažu da će to biti bolje rešenje od sadašnjeg.


Inače, Radenka Filipović, predsednik Štrajkačkog odbora, na poslednjem brifingu sa kolegama kazala je da i pored objavljivanja prospekta Bugarski i dalje ne miruje. Tako je, ističe, naumio da oduzme stan kolegi Draganu Milovanoviću, uredniku sportske rubrike, bez bilo kakvih argumenata. Zbog toga su urgentno sazvali skupštinu zaposlenih i obavezali Bugarskog da sa Milovanovićem zaključi ugovor o otkupu stana.


B. Novović

Tagovi

Povezani tekstovi