NUNS-ov seminar u Novom Sadu “Istraživačko novinarstvo”

img_0101

Na seminaru učestvuje 11 novinara i urednika iz Novog Sada, Vrbasa, Subotice, Kikinde,  Pančeva i Bačkog Gradišta.

 

[box align=’box-center’ id=’5138′]

 

Predavač na seminaru je Joe Bergantino, poznati američki novinar, izvršni direktor, glavni urednik i suosnivač Centra za istraživačko novinarstvo Nova Engleska u Bostonu. Profesor je novinarstva na Univerzitetu u Bostonu i predavač na kursevima novinarstva na Bostonskom koledžu od 1995. godine. Bergantino je istraživački novinar već 35 godina. Duži deo svoje karijere proveo je kao I-Team reporter WBZ – TV u Bostonu. Bavio se, takođe, istraživačkim novinarstvom u WPLG -TV, televizijskoj stanici Washington Posta. Pet godina je bio dopisnik ABC News gde je izveštavao za World News Tonight, Nightline i Good Morning America. 

 

[box align=’box-center’ id=’5139′]

 

Domaći gost predavač bi je Slobodan Georgijev, novinar nedeljnika Vreme i koordinator programa BIRN-a za Srbiju. Već  15 godina u nedeljniku Vreme objavljuje istraživačke tekstove o organizovanom kriminalu i sportu. Georgijev je dobitnik godišnjih nagrada za istraživačko novinarstvo za 2013. i  2014, koje već tradicionalno dodeljuju NUNS i Ambasada SAD. 

Pre Novog Sada, seminar na istu temu i sa istim predavačima organizovan je u Beogradu, u Sali NUNS-a. 

Seminari koje NUNS organizuje u saradnji sa Ambasadom SAD održavaju se od 2003. godine. Do danas ih je bilo više od 40 sa približno 500 učesnika – novinara, fotografa, urednika i medijskih menadžera sa prostora cele Srbije. 

Sekretarijat NUNS-a

Tagovi

Povezani tekstovi