Direktor niškog “Jugoistoka” nastavlja diskriminaciju medija

jugoistok-2

[box align=’box-left’ id=’5412′]

Poslovodstvo “Jugoistoka” je postupilo i suprotno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, koji izričito zabranjuje diskriminaciju novinara ili javnih glasila.

Pre 10 dana direktor ovog javnog preduzeća Darko Bulatović odbio je da da izjavu za informativni portal “Južne vesti” dok je istovremeno odgovarao na pitanja novinskoj agenciji Tanjug.    

Dan kasnije, glavni urednik “Južnih vesti” Predrag Blagojević uputio je “Jugoistoku” zahtev za slobodan pristup  informacijama od javnog značaja tražeći podatke o 50 najvećih dužnika među pravnim licima, potrošačima električne energije na teritoriji grada Niša. U jučerašnjem odgovoru “Jugoistoka”, uredniku “Južnih vesti” je “objašnjeno” da podatke o dugovanjima… može tražiti od privrednih društava koja se bave snabdevanjem električnom energijom”. “Južne vesti” su ovog puta bile diskriminisane u odnosu na drugi niški mediji – City radio čijem identičnom zahtevu je “Jugoistok” udovoljio 4. juna, dostavljajući traženi spisak dužnika.

Glavni urednik portala “Južne vesti” najavio je da će zbog ovog diskriminatorskog ponašanja podneti prijavu protiv direktora “Jugoistoka” zbog kršenja Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 14. juna 2014.

Tagovi

Povezani tekstovi