NUNS dobio sudske sporove protiv Dragojevića i Brkića

presuda-suda

[box align=’box-left’ id=’5552′]

Prvi osnovni sud u Beogradu odbacio je tužbu Anđelka Dragojevića protiv NUNS-a, kojom je tužilac tražio isplatu iznosa od 300.000 dinara na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova.

Dragojević je tužio NUNS za povredu ugleda i časti zbog krivične prijave protiv NN lica koju je Udruženje podnelo 01. jula 2009. Tužilaštvu za ratne zločine zbog krivičnog dela organizovanje i podsticanje na izvršenje ratnih zločina. Anđelko Dragojević, koji je u toku rata na prostoru bivše Jugoslavije bio novinar “Večernjih novosti”, u tužbenom zahtevu je tvrdio da je sadržaj krivične prijave NUNS-a uperen protiv njega. 

 Apelacioni sud u Beogradu odbio je tužbeni zahtev Milovana Brkića, odgovornog urednika “Tabloida” koji je zbog povrede ugleda i časti na ime nematerijalne štete tražio da mu NUNS isplati 1.000 dinara, kao i da o svom trošku objavi presudu u dnevnicima Danas i Politika, i na sajtu B92. Predmet Brkićeve tužbe bilo je saopštenje NUNS-a od 29. januara 2013. povodom pisanja “Tabloida” o Aleksandru Vučiću i njegovom maloletnom sinu. 

 Pomenutim presudama, tužioci su obavezani da tuženom NUNS-u nadoknade troškove suđenja. 

 Sekretarijat NUNS-a

 U Beogradu 04.07.2014. 

Tagovi

Povezani tekstovi