Tužimo Lečića!

Beograd-Novinari i urednici Kurira odlučili su juče da tuže funkcionera Liberalno-demokratske frakcije i poznatog glumca Branislava Lečića, zbog tvrdnje da naše novine „finansira direktno mafija“. Gostujući u emisiji „Piramida“ na TV Pink, bivši ministar kulture u nedelju uveče toliko zaneo, da je odvalio notornu glupost i odvratnu laž! Naravno, kada je milionima gledalaca ushićeno „objavio“ da nas plaća mafija, Lečić nije ni pomislio da pruži bilo koji dokaz u prilog svoje smele tvrdnje. Ko, kako i koliko, koja to mafija plaća Kurir? Lečić gledaoce TV Pinka nije udostojio odgovora na ova pitanja.


Kako ovo nije prvi put da Branislav Lečić i njegovi istomišljenici, takozvani „čedisti“, nekažnjeno optužuju članove redakcije najtiražnijih novina u Srbiji, odlučili smo da presavijemo tabak i potražimo zadovoljenje na sudu. Lečić će na sudu morati da dokaže da naše novine finansira mafija? Ako to ne dokaže, moraće da plati! Kurir će od bivšeg ministra tražiti milion dinara na ime pretrpljene štete i narušenog ugleda. Ove pare uplatićemo Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici u Beogradu.


-Kada bi Kurir branio biografije Čedomira Jovanovića, Vladimira Bebe Popovića i krajnje opskurnu ministarsku karijeru Branislava Lečića, mi bismo sigurno bili najdemokratičnije novine na ovim prostorima! Ali, kada Kurir objavi da prodavac „Kontejnera sa 5 zvezdica“ po Srbiji školuje decu u elitnoj školi i za to plaća po 5 hiljada evra, onda smo mi mafijaške novine! Mafijaške novina smo zato što pitamo odakle ministru Lečiću pare da vozi džipove i živi kao da je ministar u Velikoj Britaniji?!


Mafijaške novine smo i kada objavimo transkript razgovora Čede Jovanovića sa šefovima „zemunskog klana“. Kad ne znaju šta da nam prigovore, kad ne znaju kako da odgovore na naša pitanja, oni nas proglase za mafijaše. To smo trpeli mesecima, ali sada je dosta!


Svako ko tvrdi da smo mafijaši, od sada pa nadalje, moraće to da dokaže ili da odgovara-ističe Kesić. On dalje kaže i da će Kurir možda pokazati više razumevanja prema LDF-u i njegovim čelnicima onda kada ta politička stranka uđe u parlament i „prestane da se bez pokrića krije iza imena pokojnog premijera Zorana Đinđića“.


Glavni urednik Kurira na kraju najavljuje da od pravosudnih organa neće tražiti da Lečića novčano kazni po svaku cenu.


-Ako gospodin Lečić ne bude imao para da plati milion dinara odštete, tražićemo od suda da zbog izrečenih laži osudi osudi eks-ministra na kopanje kanala za vodovod i kanalizaciju u prigradskim naseljima. Da bar i on u životu pomogne nekom…kaže Kesić.

Tagovi

Povezani tekstovi