Konferencija „Ne daj da te spinuju“

ne-daj-da-te-spinuju

[box align=’box-left’ id=’5673′]

Prva faza ove društveno korisne kampanje trajala je od 24. marta do 20. jula 2014. godine. Cilj kampanje je promovisanje kvalitetnog i odgovornog novinarstva kroz širenje svesti, pre svega mladih o neophodnosti kritičkog pristupa informacijama i odgovornoj proizvodnji medijskih sadržaja.Tokom kampanje emitovano je šest radio spotova na devet radio stanica i pet TV spotova na deset televizija. Petnaest štampanih lokalnih medija je objavljivalo tekstove o medijskoj pismenosti, a Radio Beograd 202 je svake nedelje imao posebnu emisiju. Sadržaji o ovoj temi su svakodnevno postavljani i na sajt medijska pismenost.net i na fejsbuk stranicu kampanje, koja broji oko 4000 članova. Na kraju kampanje realizovan je i nagradni konkurs, gde su autori, na duhovit način, prikazivali, pomoću video snimaka, kako oni vide stanje u medijima.

Fokus diskusije biće na dosadašnjim reziltatima Kampanje za medijsku pismenost, daljim planovima rada na ovom polju svih prisutnih i zainteresovanih strana.

U toku događaja biće uručene zahvalnice svim medijiskim partnerima koji su aktivno učestvovali u kampanji, a biće uručena i nagrada autora najboljeg video snimka na nagradnom konkursu Ne daj da te spinuju. Autori drugog i trećeg najboljeg rada dobiće priznanja.

Medijska koalicija je neformalno parnerstvo pet novinarskih i medijskih organizacija koju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija lokalnih nezavisnih medija (Lokal Pres) i Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

KO:

  • Dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja komunikacije
  • Vukašin Obradović, predsednik NUNS – a
  • Predrag Vujović, direktor agencije P.R.A.
  • Darko Kocjan, glavni urednik Radio 202
  • TBC, USAID

ŠTA: Konferencija Ne daj da te spinuju
KADA: Četvrtak, 24. jul 2014, 14:30 časova
GDE: Medija centar Beograd, Terazije 3/II, Beograd
KONTAKT: Miloš Čolović, agencija P.R.A, Tel: (011) 2546-401, E-mail: [email protected]

Tagovi

Povezani tekstovi