Dodeljene novinarske nagrade

Na svečanosti su podeljene i tradicionalne novinarske nagrade lista, koji obeležava 52. godinu izlaženja.
Nagradu za životno delo, koja nosi ime osnivača „Novosti“ Slobodana Glumca, dodeljena je Tanji Tirnanić i Jelki Đurić.
Tanja Tirnanić je još kao reporter ostavila dubok profesionalni trag na stranicama našeg lista. Svaka ljudska sudbina koju je ona približila čitaocima mogla bi da bude tema za roman.
– Mi danas njoj poklanjamo – rekao je predsednik žirija Borislav Lalić – nagradu za delo koje je na stranicama „Novosti“ gradila decenijama, a ona je našem listu poklonila ceo svoj profesionalni život.
Jelka Đurić, urednik Spoljnopolitičke rubrike „Novosti“, i kao pisac i kao urednik, pripada onim generacijama novinara našeg lista koji su u proteklim decenijama gradili i održavali prestiž „Novosti“ na jugoslovenskom i srpskom tržištu.
Nagrada za jednogodišnji novinarski rad dodeljena je Gordani Bulatović, novinaru Ekonomske rubrike „Novosti“, za njeno izuzetno profesionalno angažovanje tokom protekle godine, čime je značajno doprinela ugledu i prestižu lista.
Nagrada za izuzetan uređivački potez u kontinuitetu pripala je Miroslavu Stefanoviću, uredniku rubrike Hronika.
Miroslav Stefanović je jedan od onih naših novinara koji podjednako dobro rade i kada pišu i kada uređuju. Protekle godine on je bio neka vrsta otkrića, jer je kao urednik rubrike Hronika ispoljio nesumnjiv talenat da teme plasira i uradi na izuzetno interesantan i za čitaoce privlačan način.
Nagrada za najbolju fotografiju dodeljena je Miši Vukadinoviću, fotoreporteru Sportske rubrike „Novosti“.
Miša Vukadinović je vrstan reporter koji je između dva oktobra imao seriju sjajnih fotografija, pre svega onih na Sportskoj rubrici, kojima je skrenuo pažnju i van redakcije našeg lista.
Nagrada za najboljeg honorarnog saradnika dodeljena je Slađani Janjić, novinaru Beogradske rubrike, koja je zbog svog veoma uspešnog i predanog rada, upravo juče, i primljena u stalni radni odnos.
Tatjana Jonić-Ćopić zaposlena u marketinškoj službi Kompanije „Novosti“, dobila je nagradu za izuzetan radni doprinos u sektoru – nenovinarski posao.

Tagovi

Povezani tekstovi